Make-A-Wish is een vrijwilligersorganisatie die de hartenwens vervult van kinderen tussen 3 en 18 jaar oud die lijden aan een levensbedreigende ziekte. Wij geven aan deze kinderen en hun gezin een droommoment waardoor ze hoop , vreugde en sterkte ervaren om de strijd tegen hun ziekte aan te gaan. Als een kind zijn liefste wens in vervulling ziet gaan, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt. Wij geloven in de helende kracht van een wens!

Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen

Make-A-Wish® vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect. Maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen. Make-A-Wish® wil de kinderen een hart onder de riem steken, hen moed geven voor de onzekere toekomst waar ze voor staan door elk wenskind en zijn/haar familie een onvergetelijk moment te laten beleven te midden van al die zorgen, twijfels, moedeloosheid en verdriet, weg van klinieken, dokters en ziekenhuisbehandelingen.

Niets is te veel om er een onvergetelijke dag van te maken. Er wordt aandacht besteed aan ieder detail zoals de roze jurk, frietjes als lievelingseten, die grote rode Ferrari en nog zoveel meer, want wensen hebben geen grenzen. Kinderen hun wensen zijn puur en komen recht uit het hart. Zo worden de kinderen omgetoverd tot kleine piloten, prinsessen, dokters, ballonvaarders, muzikanten en modellen. We organiseren ontmoetingen met hun favoriete bekende personen of laten onze kinderen zelf een bekend persoon worden voor één dag. Steden worden bezocht en natuurlijk staat ook Disneyland Parijs hoog op het wenslijstje van onze kinderen.

Wij geloven in de helende kracht van een wens. Daarom vervullen wij de hartenwensen van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte om hoop, sterkte en vreugde te brengen.

ACTIVITEITEN

Recreatieve activiteiten (buiten het ziekenhuis)
Wensvervulling aan patiënt of familie

REGIO

Brussel
Vlaanderen

ZIEKENHUIS

UKZ Koningin Fabiola
Universitair Ziekenhuis Antwerpen
Universitair Ziekenhuis Gent
Universitair Ziekenhuis Jette
Universitair Ziekenhuis Leuven

TALEN

Nederlands, Engels